Idag var det bråttom efter jobbet. Efter den överraskande nyheten att Lisa Nordén skulle vara med var det rätt självskrivet vilket lopp på SM i cykel som var mest intressant. Kunde super-triatheten och tillika min idol utmana de bästa proffsen som Emma Johansson och Emilia Fahlin?

Efter att loggat ut barnen från fritids bar det av mot Åstorp. Att hinna till starten insåg jag inte skulle gå, men backen vid Vrams Gunnarstorp har jag själv kämpat i många gånger i min ungdom och jag visste ett par bra ställen att ställa bilen på. Barnen fick leka med surfplatta i bilen så länge.

Lisa Nordén gick ut redan som nummer fem, dåligt seedad då hon vanligen inte kör rena cykellopp. Hon blåste förbi bra fart. Mycket snygg hjälm också, exakt en likadan som min faktiskt 🙂

Jag träffade mer åskådare att språka med, kul. Man kunde också konstatera att bilförare verkligen är helidioter. Det ligger en motorcykel med varningsblinker före cyklisten en bil efter och det är noll sikt i backen, ändå drog den ena efter den andra om i vansinnesomkörningar ibland trängde de sig in mellan cyklisten och följebilen. Var bra nära jag sprang ut i vägen och sparkade in dörren på dem.

Emilia Fahlin, en av förhandsfavoriterna.
Malin Rydlund, blev två förra året.

Storfavoriten Emmma Johansson. Oj vad hon körde, det syntes direkt att hon skulle vinna, bra mycket snabbare än någon av de tidigare damerna. Absolut världsklass.

Frun dök upp och hämtade barnen precis innan de sista favoriterna kom så jag kunde åka till målområdet och se upplösningen. Direkt när jag kom dit så fick jag veta att Lisa var i ledning. Lite svårt att säga att jag var förvånad. När mellantiderna kom så förstod man att Emma skulle vinna.

Slutresultat Emma Johansson guld, Lisa Nordén silver och skåningen Malin Rydlund brons. Jag fick också se Lisa Nordén live, t.o.m. ge henne en komplimang för den fina körningen – stort.

Min idol. <3. Ser rätt nöjd ut ändå, eller hur?
Medaljörerna.